Hämeenlinnan seudun Miekkailijat

Hämeenlinnan seudun Miekkailijat (HsM) on perustettu 1957 Linnankasarmin upseerikerholla. Seuran koollekutsujina olivat eläinlääkäri Åke Aaltonen ja kapteeni Heikki Paloheimo.  Seuran harjoituksia on vuosien varrella pidetty niin upseerikerholla, kuin omalla miekkailusalillakin. Tällä hetkellä treenit pidetään Nummikeskuksen katsomotilassa.

HsM on alunperin tarjonnut sekä floretti- että kalpamiekkailua, mutta tällä hetkellä Hämeenlinnan seudun Miekkailijoissa miekkaillaan kalpa-miekoilla. 

Seuraan on vuosien saatossa kuulunut useita hyviin saavutuksiin yltäneitä miekkailijoita sekä kansallisella- että kansainvälisellä tasolla. Yksi menestyneimmistä HsM kalpamiekkailijoista on Ilari Hakamäki, joka edusti Suomea maailman cupissa sekä MM-kisoissa. 

Seuran jäsen- ja kausimaksu on 150 €/vuosi, ja se sisältää sekä jäsenmaksun että ohjatut treenit kaksi kertaa viikossa. 

Alla vuoden 1957 logo, jota käytetään edelleen miekkailutakin hihamerkkinä. Oikealla puolella vuonna 2020 käyttöön otettu logo, jota käytetään seuran logovaatteissa.

Valmennustiimi

Valmennustiimimme koostuu innokkaista vapaaehtoisista. 

Valmentajina Hämeenlinnan seudun Miekkailijoissa toimivat Tatu Korkeakoski sekä Suvi Kuosmanen. Päivi Kallio ja Pia Eskelinen toimivat apuvalmentajina.

Treenit

Hämeenlinnan seudun Miekkailijat harjoittelevat Nummikeskuksen katsomotilassa ja Vuorentaan koulun liikuntasalissa kaksi kertaa viikossa. Treenit kestävät 120 minuuttia. Tässä ajassa tehdään alkulämmittelyn jälkeen jalkatyöharjoituksia, tekniikkatreenejä, pariharjoituksia sekä tietysti miekkaillaan ja venytellään.